За минулий тиждень грип забрав життя трьох українців

Читать на русском
Минулого тижня в Україні зареєстровано три летальних випадки грипу: два в Кіровоградській і один у Сумській областях.

Минулого тижня в Україні зареєстровано три летальних випадки грипу.

Про це повідомили в прес-службі Центру грипу та ГРВІ Міністерства охорони здоров'я України, пише «Слово і Діло».

За даними Центру, найвищий показник захворюваності зареєстрований у Київській області, найнижчий – у Тернопільській. Відзначається, що інтенсивність епідемічного процесу в Україні з 23 до 29 січня – на низькому рівні. Спостерігається зниження темпу приросту захворюваності населення країни на 4,5%.

Грип в Україні: медики реєструють різке зниження показників захворюваностіКерівник Головного управління Госпродспоживслужби в Києві Олег Рубан зазначив, що на сьогодні ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в Україні контрольована.

На звітному тижні (з 23 до 29 січня) темп приросту хворих серед дорослих зменшився на 19%, а серед дітей до 17 років – збільшився на 7%. Перевищений епідемічний поріг зафіксований лише у Волинській області, перевищення – на 22,2%.

«За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 181 729 осіб, з них 62,4% – діти віком до 17 років. Госпіталізовано 6 114 осіб – 3,4% хворих. Показник захворюваності на грип та ГРВІ на 4,5% менший за попередній період», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що медики очікують чергового спалаху захворюваності на грип із лютого до квітня. Також раніше в МОЗ повідомляли, що з початку епідемічного сезону в країні від грипу померли 18 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: