На грип та ГРВІ вже перехворіли понад 3 мільйони українців

Читать на русском
В Україні на грип та гострі респіраторні захворювання вже перехворіли 3 мільйони людей. Найбільша захворюваність фіксується в Києві та Київській обсласті — до 13 відсотків населення.

В Україні на грип та гострі респіраторні захворювання вже перехворіли 3 мільйони людей.

Про це у п'ятницю під час засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов в Україні заявив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в Україні зареєстровано 3 мільйони хворих на гострі респіраторні і вірусні захворювання, тобто 7 відсотків населення перехворіло тим чи іншим респіраторним чи вірусним захворюванням. Більшість з них це діти до 17 років», - наголосив Лінчевський.

У двох областях України зафіксували пташиний грипУ Чернівецькій та Одеській областях України зафіксували випадки зараження птиці на пташиний грип.

За його словами, найбільша захворюваність фіксується в Києві та Київській обсласті — до 13 відсотків населення.

«У принципі ситуація є такою, як і в інші роки, тобто нічого надзвичайного не відбувається: в 21 області перевищений епідпоріг, разом з тим в Луганській, Івано-Франківській, Донецькій і Харківській областях захворюваність на грип та гострі респіраторні захворювання є низькою. За останній тиждень є 3 летальні випадки у Львівській, Полтавській, Кіровоградській областях», - підкреслив він.

Водночас замміністра повідомив, що за останній тиждень темпи росту захворюваності на грип та ГРВІ знизилися.

Раніше повідомлялось, що в період з 25 грудня по 1 січня в Україні зареєстровано шість летальних випадків через грип.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: