В Україні зафіксували понад 30 типів грипу

Читать на русском
В Україні фахівці зафіксували понад 30 типів вірусів грипу, проте їх зразки ще не відправили до світових лабораторій для дослідження.
Фото з відкритих джерел

В Україні фахівці зафіксували понад 30 штамів вірусу грипу, проте їх зразки ще не відправили до світових лабораторій для дослідження.

Про це заявила завідувач відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту ім. Громашевського Алла Мироненко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Міністерство охорони здоров'я назвало неефективні ліки від ГРВІ та грипуФахівці не рекомендують лікувати застуду і грип антибіотиками, противірусними препаратами і інтерферонами.

«Якщо говорити про штам, ми так думаємо, що це той «Гонконг», якого ми очікували. Поки досліджень антигенів вірусу ми ще не проводили й не надсилали наші віруси до світових центрів грипу. Плануємо наступного тижня. Виділено вже понад 30 вірусів», – розповіла вона.

За словами Мироненко, серед виявлених штамів переважно зафіксований вірус грипу Н3N2.

Нагадаємо, що до кінця 2016 року до Північної півкулі прийде новий вірус грипу «Гонконг». Він відомий із 1960-х років, але до нашого часу міг видозмінитися.

Зазначимо, що в Києві на карантин закрили вже майже сто шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: