За перший тиждень року від грипу померли 6 українців

Читать на русском
Протягом першого тижня 2017 роки від грипу померли 6 українців, захворіли - 250 тисяч чоловік.

За перший тиждень 2017 року Україні від грипу померли 6 осіб. Всього по країні на грип і ГРВІ захворіли 250 227 осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій МОЗ України.

У відомстві зазначають, що по одному смертельному випадку зафіксовано в Черкаській і Донецькій областях, по два випадки в Запорізькій і Львівській.

Всього минулого тижня в Україні на грип та ГРВІ захворіли 250 227 осіб, з них більше половини - діти. У МОЗ також інформують, що показник захворюваності українців на 32,2% менше, ніж на попередньому тижні.

На грип та ГРВІ вже перехворіли понад 3 мільйони українцівВ Україні на грип та гострі респіраторні захворювання вже перехворіли 3 мільйони людей. Найбільша захворюваність фіксується в Києві та Київській обсласті — до 13 відсотків населення.

«Спостерігається закономірна тенденція до зменшення захворюваності на першому тижні року. Це пов'язано з новорічними святами і канікулами в навчально-виховних закладах, однак може не відображати реальну картину, оскільки майже всі залишаються вдома і можуть не звертатися за допомогою», - акцентують в МОЗ.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Волинській, найменший - в Луганській областях.

У відомстві також інформують, що 13 областях рівень захворюваності на ГРВІ та грип перевищує епідемічні пороги.

Нагадаємо, станом на 11 січня за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я столиці звернулися 6574 людини (за аналогічний період минулого тижня - 7157 осіб).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: