Трамп звільнив генпрокурора за критику його указу

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп звільнить із посади виконувача обов'язків генерального прокурора Саллі Єтс після того, як вона виступила з критикою указу про посилення міграційної політики.
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп звільнив виконувача обов'язків генерального прокурора Саллі Єтс після того, як вона виступила з критикою указу про посилення міграційної політики.

Про це написав прес-секретар Трампа Шон Спайсер у Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

У Білому домі вважають, пише The Guardian, що «Єтс зрадила Міністерство юстиції, відмовившись виконувати указ, спрямований на захист громадян США».

На цю посаду американський лідер призначив прокурора Східного округу штату Вірджинія Дана Боенте. Єтс, яка очолює Міністерство юстиції США, раніше розпорядилася, щоб юристи відомства не захищали в суді указ Трампа про посилення міграційної політики.

У США пообіцяли відновлення видачі віз через 90 днівПрезидент США Дональд Трамп заявив, що запроваджена ним заборона на в'їзд до країни громадянам із семи країн спрямована не проти мусульман, а має захистити Америку від терористів.

«Доти, доки я є чинним генеральним прокурором, Міністерство юстиції не буде представляти аргументи на захист виконавчого наказу, якщо тільки я не буду переконана в тому, що слід робити саме це», – наводить її слова The New York Times.

При цьому вона додала, що сумнівається в законності цього указу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким у країні тимчасово призупинений прийом біженців із Сирії. Також терміном на місяць заборонено видавати візи громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену. Під заборону Трампа на в'їзд до США потрапили й власники грін-карт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: