У США пообіцяли відновлення видачі віз через 90 днів

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що запроваджена ним заборона на в'їзд до країни громадянам із семи країн спрямована не проти мусульман, а має захистити Америку від терористів.
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що запроваджена ним заборона на в'їзд до країни громадянам семи країн спрямована не проти мусульман, а має захистити Америку від терористів.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

«Для того, щоб внести зрозумілість, – це не мусульманська заборона. Йдеться не про релігію – це про тероризм і захист країни. Є понад 40 різних країн, де більшість населення є мусульманами, але їх не торкнувся цей указ», – заявив Трамп.

У Франції, Німеччині та Великобританії засудили рішення Трампа щодо біженцівУ Франції, Німеччині та Великобританії вважають неприпустимим рішення нового президента США Дональда Трампа тимчасово відмовитися від прийому біженців із низки країн та посилити міграційні вимоги.

Він також зазначив, що США відновлять видачу віз через 90 днів.

Нагадаємо, Трамп підписав указ про припинення прийому сирійських біженців до країни. Також він заморозив на 120 днів програму прийому громадян інших країн – Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сомалі та Судану.

Також під заборону Трампа на в'їзд до США потрапили власники грін-карт.

В аеропорту Нью-Йорка кілька десятків активістів організували протест біля терміналу аеропорту, закликаючи впустити вимушених переселенців. Також протести пройшли й в інших містах США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: