Порошенко доручив головам ОДА допомогти жителям Авдіївки

Читать на русском
Порошенко дав доручення головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації вжити невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги жителям Авдіївки.

Президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних і Київській міській державним адміністраціям невідкладно надати гуманітарну допомогу жителям Авдіївки, постраждалим в результаті артилерійських і ракетних обстрілів з боку російських бойовиків.

Про це повідомили в прес-службі президента, передає «Слово і Діло».

Порошенко розповів, як відновлюють електропостачання в АвдіївціУкраїнська сторона проводить весь комплекс зусиль для того, щоб відновити енергопостачання в прифронтовій Авдіївці, бригади готові до виїзду на об'єкти, але для цього потрібно припинити вогонь.

У переліку першочергових заходів - забезпечення теплим одягом, дизельним паливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо.

Глава держави також доручив опрацювати питання про визначення місць для тимчасового розміщення жителів Авдіївки, у разі виникнення необхідності їх евакуації з міста.

З метою реалізації цих невідкладних дій створений Штаб з надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам Донецької області, роботу якого координує голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в тісній взаємодії з усіма керівниками областей України.

Нагадаємо, окупанти з 29 січня дуже активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали, і не погоджуються припинити вогонь. 30 січня Авдіївка через обстріли залишилася без електропостачання, у місті обмежено теплопостачання та водопостачання. В результаті відключення високовольтної лінії було припинено електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу і Донецької фільтрувальної станції. У місті оголошено надзвичайний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: