Генсек Ради Європи зробив заяву з приводу штурму Авдіївки

Читать на русском
У Раді Європи зробили заяву з приводу запеклих боїв у зоні проведення антитерористичної операції в Україні.
Торбйорн Ягланд

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд закликав всі сторони конфлікту на Донбасі негайно припинити військові дії та дотримуватися режиму припинення вогню.

Про це йдеться в заяві генсека, переданій у вівторок до агентства «Інтерфакс-Україна» прес-службою найстарішої європейської організації, повідомляє «Слово і Діло».

«Я закликаю всі сторони припинити військові дії й дотримуватися режиму припинення вогню в тому вигляді, в якому він визначений у Мінських угодах», – йдеться в заяві.

Ягланд заявив, що «глибоко стурбований новинами, що надходять з Донбасу, й повідомленнями про важкі бої, які призвели до загибелі людей та спричинили погіршення гуманітарної ситуації, що позначилося на багатьох цивільних особах, включаючи дітей».

Особливе занепокоєння, за словами генсека РЄ, викликає «гуманітарна ситуація в містах Донбасу, в першу чергу в Авдіївці».

Нагадаємо, раніше голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив про дотримання режиму тиші лише на ясинуватському напрямку. Також повідомляється, що 1 лютого відбудуться екстрені переговори в Мінську з приводу Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: