Україна доповнить позов проти РФ фактами обстрілів Авдіївки – Клімкін

Читать на русском
Позов України до Російської Федерації, скерований до Гааги, буде доповнений фактами обстрілів Авдіївки.
фото: прес-служба МЗС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна доповнить свій позов до Міжнародного суду ООН проти Росії фактами обстрілів Авдіївки.

Про це він розповів під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном у вівторок у Маріуполі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Коли 25 тисяч осіб залишилися без електрики й понад 15 тисяч осіб за такої температури залишилися без тепла, й те, що робить зараз уряд України з метою допомогти, те, що переключили коксохім (Авдіївський коксохімічний завод – Ред.) на підтримку теплових мереж, – це дуже важливо. Але це військовий злочин – не давати ремонтувати цивільну інфраструктуру, свідомо прирікати тисячі людей на те, що вони не можуть отримати тепло. Ми обов'язково доповнимо наш позов тими фактами, які ми разом, на жаль, спостерігаємо останніми днями», – наголосив Клімкін.

За його словами, в ситуації з Авдіївкою мають місце свідома ескалація та свідоме провокування гуманітарної катастрофи.

Нагадаємо, раніше в Раді Європи зробили заяву з приводу штурму Авдіївки, а в Мінську вирішили провести термінове засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: