НБУ встановить нові правила на ринку валют

Читать на русском
Заступник голови Національного банку України Олег Чурій розповів, що буде впливати на курс гривні, коли знімуть валютні обмеження та які реформи потрібні країні.

Нацбанк готується повністю змінити валютне законодавство, яке діє нині.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій в інтерв'ю Gazeta.ua, передає «Слово і Діло».

За його словами, нинішні правила, які діють на валютному ринку - або застаріли, або негнучкі. Він нагадав, що угодою про Асоціацію з ЄС Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити вільний рух капіталу. Тому разом з Єврокомісією НБУ над підготовкою проекту єдиного закону «Про валюту», який визначатиме принципи валютного регулювання в країні.

НБУ викинув на ринок $200 мільйонів на підтримку гривніПротягом трьох останніх робочих днів міжбанківського валютного ринку, 27-29 грудня, НБУ продав із золотовалютних резервів $202,7 мільйона на підтримку курсу національної валюти.

«А поки що плануємо і надалі поступово пом'якшувати тимчасові обмеження, введені на валютному ринку в 2014-2015 роках, при наявності сприятливих макроекономічних умов. Ми для себе визначили пріоритети. Насамперед це зняття обмежень, необхідних для розвитку економіки. Мова йде про обмеження на прямі іноземні інвестиції та операції експорту-імпорту. Також важливо послабити обмеження, які безпосередньо впливають на діяльність підприємств: знизити вимоги до обов'язкового продажу валютних надходжень, збільшити термін повернення валютної виручки», - зазначив Чурій.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу», як буде розвиватися українська економіка у 2017 році, що стане для влади масштабною проблемою і яким буде курс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: