В РФ ухвалили закон щодо застосування фізичної сили до ув'язнених

Читать на русском
Глава РФ Володимир Путін підписав закон, що дозволяє співробітникам колоній застосовувати фізичну силу та спецзасоби до ув'язнених.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який регламентує застосування фізичної сили, спецзасобів і вогнепальної зброї співробітниками ФСВП до ув'язнених.

Про це повідомляє «Дождь», передає «Слово і Діло».

Згідно із законом, співробітники кримінально-виправної системи можуть застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби й вогнепальну зброю для припинення злочину або непокори, а також для затримання.

Бойовики утримують у в'язницях ОРДЛО 109 українських заручників – ГрицакУ в'язницях окупованого Донбасу бойовики терористичних організацій ДНР і ЛНР тримають 109 українських заручників.

Також співробітники ФСВП «за можливості» мають фіксувати застосування насильства до ув'язнених відеореєстратором або іншими штатними аудіовізуальними засобами фіксації та повідомляти про це своєму начальнику протягом доби.

Раніше в законопроекті зазначалося, що співробітники ФСВП можуть застосовувати спецзасоби за будь-яке порушення режиму утримання. З остаточної редакції документа цю норму прибрали.

Видання зазначає, що законопроект, який регламентує застосування сили та спецзасобів до ув'язнених, був внесений до Держдуми РФ у травні 2015 року. Більшість правозахисників засудили закон і виступили проти його ухвалення.

Рік тому депутати Держдуми РФ схвалили законопроект, який передбачає, що військовослужбовці ФСБ можуть застосовувати вогнепальну зброю при скупченні людей.

Раніше Міністерство закордонних справ України висловило Російській Федерації категоричний протест у зв'язку з репресіями, що тривають, незаконними затриманнями, обшуками й арештами, а також тортурами та жорстоким поводженням щодо громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: