Українського політв'язня Карпюка етапують у Володимирську область

Читать на русском
Українця Миколу Карпюка, засудженого до 22,5 років позбавлення волі, сьогодні етапують до колонії у Володимирській області.
Незаконно утримуваний в Росії українець Микола Карпюк

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що засудженого в Росії українця Миколу Карпюка зараз етапують у Володимирську область.

Про це він написав у своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«Миколу Карпюка зараз етапують у Володимирську область. Станіслав Клих залишається в Грозному», – зазначив Новіков.

Чеченський суд додав ще місяць до тюремного ув'язнення українця Станіслава КлихаСуддя Чеченського суду засудив українського політв'язня Станіслава Клиха до 240 годин обов'язкових робіт по справі про образу прокурора Саламбека Юнусова.

26 жовтня Верховний суд Росії відхилив апеляцію адвокатів українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха на вирок, винесений судом Чечні. Адвокати українців клопотали про скасування вердикту суду Грозного, який засудив Клиха до 20 років позбавлення волі, а Карпюка – до 22,5.

В обвинувальному висновку зазначалося, що Карпюк керував загоном «Вікінг», який боровся проти російської армії в Чечні. Нібито його підлеглий Клих 22 роки тому особисто вбив чотирьох російських військових, а колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який входив до загону, стріляв по росіянах з автомата Калашникова близько 10 разів.

Обидва українця всі звинувачення категорично заперечують. За їхніми словами, вони ніколи не були в Чечні й не брали участі в бойових діях.

Нагадаємо, 29 листопада стало відомо, що Клих і Карпюк звернулися до української влади з проханням перевести їх в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: