Україна вимагає від Росії повернути всіх незаконно переміщених ув'язнених

Читать на русском
МЗС України висловило протест у зв'язку з практикою незаконних переміщень в РФ громадян України, які відбувають покарання на окупованій території АР Крим.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконними переміщеннями в Російській Федерації громадян України, які відбувають покарання на окупованій території АР Крим.

Про це повідомляє «Новое время», передає «Слово і Діло».

«Російська сторона продовжує ігнорувати законні вимоги української сторони й грубо порушувати права громадян України, які до окупації Російською Федерацією території АР Крим і міста Севастополь були засуджені українськими судами й відбували покарання на території півострова», – йдеться в повідомленні.

Українського політв'язня Коломійця етапували з Криму в РосіюЗа словами дружини засудженого в Криму учасника Євромайдану Андрія Коломійця, поки що його везуть у Краснодар.

Як пояснили в МЗС, здійснюється перегляд раніше винесених українськими судами вироків згідно російському законодавству, а засуджені українці переводяться відбувати покарання на територію РФ.

«Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, державі-окупанту забороняється здійснювати примусове переміщення громадян окупованої держави на територію держави-окупанта. Здійснення державою-окупантом таких протиправних дій тягне за собою його міжнародно-правову відповідальність», – зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

У Міністерстві закордонних справ вимагають від російської сторони невідкладно припинити практику незаконних переміщень українських громадян із тимчасово окупованого Криму, негайно перевести їх на територію України та направити матеріали їхніх справ в Україну.

Раніше повідомлялося, що Росія вийде з Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: