Україна запровадила додаткові санкції проти Росії

Читать на русском
Рада нацбезпеки і оборони запровадила нові санкції проти російських громадян та підприємств. Зокрема, запроваджено санкції щодо посадових осіб російських правоохоронних органів і судів.

Рада нацбезпеки і оборони сьогодні запровадила нові санкції проти російських громадян та підприємств.

Про це повідомляє прес-служба РНБО, пише «Слово і Діло».

«Через триваючу гібридну агресію РФ проти України Рада національної безпеки і оборони України запровадила додаткові санкції проти фізичних і юридичних осіб держави-агресора», – йдеться у повідомленні.

«Зокрема, застосовано санкції проти осіб, незаконно обраних до Державної думи Росії за результатами так званих виборів, проведених окупаційною владою на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, членів так званих виборчих комісій, українських підприємств у Криму, що були незаконно перереєстровані за російським законодавством», – додали у відомстві.

Також санкції запроваджено щодо посадових осіб російських правоохоронних органів і судів, причетних до незаконного утримання українських громадян у Росії.

Гібридна війна Росії проти України йде 25 років – ЙовановичПосол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович вважає, що гібридна війна РФ проти України триває вже 25 років.

РНБО також застосувала санкції «до колишніх керівників України, які оголошені в розшук і переховуються за кордоном та причетні до фінансування терористичної діяльності та гібридної агресії Росії проти України».

Крім того, запроваджено санкції проти підконтрольних Росії юридичних осіб, причетних до ведення Росією гібридної війни проти України в інформаційній сфері та кіберпросторі.

«Для забезпечення прозорості та синхронізації дії всі санкції, застосовані до фізичних і юридичних осіб, продовжені на один рік», – додали в РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть запровадити санкції проти Росії за кібератаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: