Землю екс-міністра Захарченка повернули державі

Читать на русском
Київський господарський суд повернув державі земельну ділянку колишнього міністра МВС Віталія Захарченка в Підгірцях.

Господарський суд Київської області повернув у державну власність ділянку площею 0,861 гектара в селі Підгірці під Києвом, який належав колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Прокуратура Київської області встановила, що виконавчим комітетом Підгірцівської сільської ради в порушення норм земельного законодавства та закону України «Про місцеве самоврядування» були ухвалені незаконні рішення про надання в приватну власність земельних ділянок загальною площею 0,861 га, що розташовані на одному масиві.

Згідно з п. 34 ст. 26 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виключно на планерних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання у сфері регулювання земельних відносин.

З огляду на виявлені порушення, прокуратурою була подана до суду позовна заява про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею близько 1 га. Справа розглядалася неодноразово судами різних інстанцій.

Господарський суд Київської області ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокуратури й скасував рішення про надання спірних земельних ділянок у приватну власність дружині колишнього міністра МВС і витребуванння земельних ділянок із чужого незаконного володіння на користь держави.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва дав дозвіл слідчим Генпрокуратури почати процедуру заочного засудження колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва, звинуваченого в співпраці з ФСБ Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: