Провина за побиття людей на Майдані лежить на Захарченку й тодішній репресивній владі – Льовочкін

Читать на русском
Захарченко та інші особи в 2013 році використовували всі можливості тодішньої репресивної машини. Реальна провина за побиття людей у ніч на 30 листопада 2013 року лежить на них.

Провина за побиття протестувальників на Майдані Незалежності лежить на тодішній репресивній машині влади, зокрема на екс-міністрі внутрішніх справ Віталії Захарченку.

Про це заявив народний депутат від фракції «Опозиційний блок», екс-глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, передає «Слово і Діло».

«Незважаючи на те, що Захарченко та інші особи в 2013 році використовували всі можливості тодішньої репресивної машини, їм не вдалося підставити Сергія Льовочкіна, оскільки реальна провина за побиття людей у ніч на 30 листопада 2013 року лежить на них», – йдеться в коментарі прес-служби Льовочкіна, оприлюдненому на офіційному сайті «Опозиційного блоку» в п'ятницю.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що всі винні у розстрілах на Майдані будуть на лаві підсуднихСказано 27 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і партія «Народний Фронт» наразі намагаються робити «таку ж провокацію ... щоб відвести увагу від своєї участі в організації терористичної атаки проти телеканалу «Інтер».

У прес-службі депутата нагадали, що Льовочкін в заяві 30 листопада 2013 року дав свою оцінку жорстокості міліції на Майдані Незалежності. Причиною його відставки з посади глави Адміністрації Президента 30 листопада також був протест проти застосування сили проти протестувальників.

Як повідомлялося, 23 листопада Аваков заявив, що Льовочкін є автором розгону протестувальників на Майдані Незалежності.

Своєю чергою, Льовочкін заявив, що «саме невиправдана жорстокість міліції проти студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року стала причиною мого протесту й відставки з посади глави Адміністрації Президента».

Нагадаємо, раніше колишній президент України Віктор Янукович на допиті в суді допустив, що до розгону учасників Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року міг мати стосунок Сергій Льовочкін, який тоді очолював його адміністрацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: