Рада може заборонити газету «Вести»

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони рекомендував до ухвалення проект постанови, який потягне за собою заборону газети Вести.
Фото: lb.ua

Парламентський комітет із питань національної безпеки й оборони рекомендував до ухвалення проект постанови №5274, що передбачає запровадження персональних санкцій проти низки українських і російських політиків та бізнесменів, а також юридичних осіб.

Про це з посиланням на текст документа повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, проект постанови пропонує накласти санкції на 12 юридичних та 15 фізичних осіб. У числі перших – видавець газети «Вести» «Медиа холдинг Вести ЛТД» (Кіпр). Серед інших заходів, запропонованих депутатами, блокування активів, тобто тимчасове обмеження права користуватися й розпоряджатися належним майном, а також анулювання ліцензії.

Рада схвалила закон про держпідтримку кіноВерховна Рада прийняла закон у другому читанні про державну підтримку кінематографії в Україні.

У списку фізосіб, на яких можуть поширитися санкції, фігурують такі російські політики та бізнесмени, як Олександр Бабаков, Олександр Катунін, Віктор Нусенкіс, Костянтин Малофеєв, Олег Дерипаска, Аркадій Ротенберг, Ігор Кесаєв, Семен Могилевич, Франц Клінцевич. Із громадян України там значаться Дмитро Фірташ, Костянтин Григоришин, Юрій Іванющенко, Олександр Клименко, Віктор Медведчук, Рамзан Ціцулаев. Щодо них комітет із питань нацбезпеки пропонує вдатися до таких заходів, як блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші санкції.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив звернення до Верховної Ради про зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського.

Декількома днями раніше набули чинності українські персональні санкції щодо ще 335 людей і 167 організацій із Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: