Підтримка влади в Польщі зросла на тлі протестів опозиції – ЗМІ

Читать на русском
Останні протести польської опозиції призвели до того, що підтримка нинішньої влади серед населення збільшилася.

Останні протести польської опозиції призвели до того, що підтримка нинішньої влади серед населення збільшилася.

Про це пише Wpolityce з посиланням на дані соцопитування, повідомляє «Слово і Діло».

Опитування показало, що за правлячу партію «Право і Справедливість» наразі готові проголосувати 35% опитаних. Це на 5% більше порівняно з останнім дослідженням, проведеним у жовтні цього року.

На другому місці електоральних уподобань поляків опинилася «Сучасна» (Nowoczesna), за яку проголосували б 24% опитаних. Ця політична сила показала зростання рейтингу на 2%. На третьому місці опинилася опозиційна «Громадянська платформа» з підтримкою 15% – зниження рейтингу на 1%.

Глава МВС Польщі звинуватив опозицію у спробі захоплення владиДії опозиції у польському Сеймі можна охарактеризувати як спробу захоплення влади. За його словами, у спробі захоплення влади винні «Громадянська платформа», а також партії Nowoczesną і PSL.

Згідно з останнім опитуванням, потрапити до Сейму мають шанси Kukiz'15 із підтримкою в 6% та Польська селянська партія, за яку проголосували б 5% опитаних.

Опитування було проведено компанією Millward Brown SA на замовлення видання Fakty, телеканалів TVN і TVN24. Дослідження проводилося 21-22 грудня.

Нагадаємо, Сейм скасував обмеження на доступ журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: