Протести в Польщі готували заздалегідь – Ващиковски

Читать на русском
Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, вважає, що 16-17 грудня справа дійшла до диспропорційних і асиметричних акцій протесту, раніше підготовлених опозицією.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковскі представив оцінку подій, що мали місце в п'ятницю, 16 грудня, в Сеймі та навколо нього.

Про це повідомляє «Польське радіо», передає «Слово і Діло».

«Правила не повинні обмежувати доступ журналістів до парламенту», — про це Ващиковський розповів під час зустрічі з іноземними журналістами у Варшаві.

«Голосування пройшло у відповідності з законом. Депутати мали доступ до зали засідань», — сказав він.

Екс-прем'єр Польщі заступився за протестувальників у ВаршавіДональд Туск вважає, що демократія, яка перекриває людям доступ до інформації, рівнозначна диктатурі.

На думку міністра закордонних справ, у п'ятницю та суботу «справа дійшла до диспропорційних і асиметричних акцій протесту, раніше підготовлених опозицією».

«Видно, що їх готували раніше. Миттєво з'явилися сцени, світло, звук. Те, що відбувалося в парламенті, було тільки приводом, щоб почати масові протести проти ситуації в Польщі», — сказав він. «Ми вважаємо, що ці протести є результатом розчарування опозиції», — додав Ващиковський.

Нагадаємо, увечері 16 грудня у Варшаві почалися масштабні акції протесту у зв'язку з прийняттям бюджету на 2017 рік за межами основної палати Сейму і без участі представників ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: