Сейм Польщі зняв обмеження на доступ журналістів

Читать на русском
Нижня палата польського парламенту зняла тимчасові обмеження на доступ ЗМІ до парламенту. В майбутньому будь-які зміни порядку доступу журналістів до парламентської роботи будуть затверджуватися лише після попередніх консультацій із журналістською спільнотою.

Польський Сейм зняв обмеження на доступ журналістів до парламенту.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу парламенту, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні вже не застосовуються нещодавні зміни щодо доступу журналістів до будівлі польського парламенту», – зазначили в прес-службі.

Протести в Польщі готували заздалегідь – ВащиковскиГлава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, вважає, що 16-17 грудня справа дійшла до диспропорційних і асиметричних акцій протесту, раніше підготовлених опозицією.

Повідомляється також, що метою змін, які викликали протести, було насамперед підвищення ефективності роботи спеціальних парламентських доповідачів та забезпечення чітких правил співпраці між ними й депутатами, сенаторами, за зразком, який діє в кількох парламентах інших європейських країн.

«Це те, що, зокрема, має сприяти створенню в майбутньому медіа-центру, в якому будуть сучасні технічні засоби та зручності для представників ЗМІ, щоб підтримати в парламенті медіальну роботу», – йдеться в повідомленні.

Також у прес-центрі відзначили, що всі зміни будуть втілюватися через консультації та узгодження з журналістами.

Нагадаємо, що 16 грудня у Варшаві почалися масштабні акції протесту в зв'язку з ухваленням Бюджету на 2017 рік за межами основної палати Сейму та без участі представників ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: