Україна почне поставки автобусів класу «Євро-6» до країн ЄС

Читать на русском
Інтерес до автобусів був обумовлений і конкурентною ціною, що є на чверть нижчою за зарубіжні аналоги.

Корпорація «Еталон» планує налагодити поставки 10-метрового автобуса екологічного класу «Євро-6», який був створений спільно з DAF, до кінця 2017 року.

Про це повідомив президент корпорації Володимир Бутко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«DAF уже поставив нам шасі «Євро-6», і до літа наступного року ми плануємо створити перший автобус, який будемо випробовувати і потім сертифікувати для початку поставок на європейський ринок (де вже діє клас «Євро-6»)», – повідомив віце-президент корпорації Валерій Купцов на прес-конференції в Києві в четвер.

Інтерес до автобусів був обумовлений і конкурентною ціною (90 тис. євро без ПДВ), тоді як, наприклад, ціна аналогів на базі Isuzu або Iveco – 130-140 тис. євро.

У числі країн, до яких можуть експортуватися автобуси, Бутко назвав Польщу, Словаччину, Чехію, Румунію, Латвію, Литву та Естонію.

«Укрзалізниця» побудує залізну дорогу в Ірані100 співробітників Придніпровського регіонального філіалу «Укрзалізниці» прокладуть з/д шляхи в Ірані у напрямку Керманшак-Малаер, загальною протяжністю 150 км.

Повідомляється, що компанія цьогоріч розпочала співпрацю з DAF, спільно з якою були створені дві моделі 10-метрових міжміських автобусів – А08420 і А08430 (для європейського ринку) на агрегатах серії LF з двигуном «Євро-5», розташованим спереду. Міжміський автобус «Тюльпан» у пасажирському салоні має 30 або 37 сидінь, а також місце для 20 стоячих пасажирів.

Як повідомлялося раніше, машинобудівні підприємства Харківської області збільшили експорт продукції до країн ЄС у 2,5 рази, до США – на 40%.

Нагадаємо, що машинобудівна компанія General Electric має намір створити в Україні спільне підприємство з виробництва залізничних локомотивів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: