General Electric запустить в Україні виробництво залізничних локомотивів

Читать на русском
З цією метою General Electric має намір поставити в Україну свій локомотив для тестування на українських залізницях.

Машинобудівна компанія General Electric має намір створити в Україні спільне підприємство з виробництва залізничних локомотивів.

Про це повідомив журналістам міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Триває підготовка меморандуму про співпрацю з General Electric за аналогією з підписаним 11 липня меморандумом із канадською компанією Bombardier, в рамках якого планується створення в Україні спільного підприємства з виробництва локомотивів та іншої техніки», – сказав міністр.

З цією метою General Electric має намір поставити в Україну свій локомотив для тестування на українських залізницях.

«Ми завершуємо підготовку угоди про тестовий локомотив. Думаю, якщо не цього, то наступного тижня підпишемо. Після цього локомотив буде доправлений в Україну й почне піврічне тестування», – сказав Омелян.

Порошенко заборонив приватизацію «Укрзалізниці»Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», яким у тому числі забороняється приватизація ПАТ «Укрзалізниця».

За його словами, іноземні виробники залізничної техніки зацікавлені в постачанні своєї продукції на український ринок, проте для цього «Укрзалізниця» має розробити п'ятирічний план відновлення та модернізації вітчизняного рухомого складу.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» має запровадити заборону на використання пасажирських вагонів, що мають технічні несправності.

«Слово і Діло» зафіксувало всього 6 обіцянок міністра інфраструктури України Володимира Омеляна. Всі вони перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: