Україна в сім разів наростила експорт соняшникової олії

Читать на русском
Лідерами закупівель олієнасіння залишалися європейські країни з часткою експорту 68 відсотків. Туреччина збільшила свою участь в експорті олійної культури з України до 28 відсотків.

У сезоні 2016/2017 (з вересня до жовтня) Україна експортувала 62 тис. тонн соняшнику, що в сім разів перевищує поставки за відповідний період минулого сезону (8,8 тис. тонн).

Цей результат поступається лише сезону 2003/2004 МР, коли за два місяці було експортовано понад 170 тис. тонн, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УкрАгроКонсалт».

Як повідомляється, в жовтні лідерами закупівель олієнасіння залишалися європейські країни з часткою експорту 68%. Туреччина, наростивши в жовтні поточного року закупівлі соняшнику до 17,5 тис. тонн, збільшила свою участь в експорті олійної культури з України до 28%.

Україна експортує рекордну кількість соняшникової оліїУ 2016/17 маркетинговому році Україна зможе виробити та експортувати рекордний обсяг соняшникової олії.

У жовтні 2016 року Україна істотно наростила експорт соняшнику, поставивши на зовнішні ринки 59,1 тис. тонн насіння проти 2,9 тис. тонн у вересні 2016 року.

Нагадаємо, основними покупцями української продукції АПК і продуктів харчування є країни ЄС, Індія, Єгипет, Китай і Туреччина.

Як повідомлялося раніше, Республіка Ірак може стати постійним покупцем української продукції агропромислового сектора, зокрема соняшникової олії, борошна, яєць, курячого м'яса та зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: