Омелян назвав пріоритети в будівництві доріг на наступний рік

Читать на русском
Наступний рік стане роком масштабного відновлення автодоріг, відкритого неба, приходу світових портових операторів та компаній-лоукостів.

Міністерство інфраструктури України докладе зусиль, щоб 2017 рік став роком масштабного відновлення транспортної інфраструктури країни, в першу чергу прикордонних автомобільних доріг, і залучення компаній-лоукостів.

Про це заявив голова відомства Володимир Омелян, звітуючи у Верховній Раді України під час години запитань до уряду в п'ятницю.

«Сподіваюся, що наступний рік стане роком масштабного відновлення автодоріг, відкритого неба, приходу світових портових операторів та компаній-лоукостів. Ми будемо розвивати прикордонну інфраструктуру, будемо об'єднувати Україну комфортним сполученням. Під особливою увагою життя та безпеку громадян. Рух розпочато та його не зупинити», – поділився планами міністр.

Омелян уточнив, що в 2016 році була відремонтована максимальна протяжність доріг за останні 10 років, ліквідовано 66% ямковості, нанесено майже 22 тис. км розмітки, а також встановлено та замінено 60 тис. дорожніх знаків.

«Майже 7 тисяч одиниць техніки готові до боротьби з негодою взимку, але питання оновлення техніки стоїть надзвичайно гостро», – підкреслив він.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомляв, що Кабінет міністрів наступного року зробить ставку на будівництво дороги Одеса-Рені. Також буде встановлено 78 вагових комплексів на найбільших магістралях країни.

Також повідомлялося, що «Укравтодор» має намір до кінця 2016 року або на початку 2017 року подати уряду стратегію розвитку автомобільних доріг країни на п'ять років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: