Французи розглянуть можливість будівництва дорожньої інфраструктури в Україні

Читать на русском
Представники французької VINCI розглянуть варіанти можливості реалізувати проекти у сфері дорожньої інфраструктури.

Представники французької VINCI відвідають Україну в грудні з наміром почати реалізацію проектів у сфері дорожньої інфраструктури.

Про це повідомила заступник міністра інфраструктури України Надія Казначеєва під час експертного обговорення інвестиційного проекту будівництва та експлуатації автобану Одеса-Рені, організованого ЦТС, передає «Слово і Діло».

«Компанія VINCI – найбільший в Європі концесійний оператор, що вже вп'яте намагається зайти в Україну, але йому весь час відмовляли. Вони готові, в них є величезний інтерес до доріг і мостів. У грудні вони приїдуть знову», – сказала Казначеєва.

Французька компанія VINCI Highways є оператором об'єктів дорожньої інфраструктури в 11 країнах, зокрема Канаді, Німеччині, США, Греції, РФ, Португалії, Словаччині. За межами Франції компанія управляє більш ніж 20 концесійними об'єктами, серед яких автодороги, приміські швидкісні магістралі, тунелі й мости. Компанія надає послуги з проектування, фінансування, експлуатації та технічного обслуговування інфраструктурних об'єктів. Загальна протяжність доріг, якими управляє компанія за межами Франції, становить близько 1600 км. У 2015 році інвестиції компанії в будівництво склали 485 млн євро.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України ухвалила закон про створення державного Дорожнього фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни.

Нагадаємо, що в Україні керівників облавтодорів обиратимуть на конкурсній основі. Перший конкурс планують оголосити до кінця поточного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: