В «Укравтодорі» мають намір до кінця року представити п'ятирічну стратегію розвитку доріг

Читать на русском
Виконувач обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак має намір до кінця 2016 року або на початку 2017 року подати уряду на узгодження стратегію розвитку автомобільних доріг країни на п'ять років.

В. о голови голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак має намір до кінця 2016 року або на початку 2017 року подати уряду на узгодження стратегію розвитку автомобільних доріг країни на п'ять років.

Про це він повідомив під час учорашнього засідання уряду, передає «Слово і Діло».

«За ці два місяці зроблено вже дуже багато. Ми домовилися, що до кінця року я представлю вам своє бачення та п'ятирічний план на майбутнє», – повідомив Новак.

Він також відзначив важливість ухвалення Верховною Радою законів щодо створення Державного дорожнього фонду для фінансування ремонту та будівництва автомобільних доріг країни, а також про передачу доріг місцевого значення в управління місцевій владі.

«Укравтодор» додатково отримає 15 мільярдів гривень із ДержбюджетуВерховна Рада проголосувала за виділення Укравтодору додаткових 15 мільярдів гривень наступного року. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Крім того, він підкреслив важливість скасування ліквідації державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України», розпочатої влітку 2015 року в зв'язку з реформою дорожньої галузі, й зазначив, що «Укравтодор» приступає до реформи компанії, проведення реструктуризації та передачі активів на місцевий рівень.

Одним із пріоритетних завдань «Укравтодору» в 2017 році стане підвищення безпеки на дорогах.

«Укравтодор» почне будувати найкоротшу автодорогу до Угорщини«Укравтодор» планує розпочати реконструкцію автодороги М-24/Е-58 Мукачево-Берегове-КПП «Лужанка» в 2017 році, а також почати будівництво об'їзної дороги Берегового та села Астей для цієї траси.

Згідно з оптимістичним сценарієм, Новак повідомив, що фінансування галузі в розмірі не менш ніж 32 млрд грн зможе істотно поліпшити стан українських автодоріг. Зокрема, за ці кошти наступного року «Укравтодор» зможе відремонтувати понад 2,2 тис. км доріг і 5,5 км мостів.

Як повідомлялося раніше, уряд у рамках виконання Державного бюджету на 2017 рік, ухваленого Верховною Радою в ніч на 21 грудня, виділить на ремонт і реконструкцію автомобільних доріг країни, понад 90% з яких потребують ремонту або реконструкції, фінансування в обсязі понад 35 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: