В «Укравтодорі» розповіли, чому Світовий банк забрав у нього 220 мільйонів кредиту

Читать на русском
Всесвітній банк зменшує суму кредитування Укравтодору з метою більш ефективного використання коштів.

«Укравтодор» переглядає політику реалізації інфраструктурних проектів, які здійснюються на кредитні кошти, в бік більш ефективного використання залученого фінансування.

Про це заявив очільник держагентства Славомир Новак, передає «Слово і Діло».

«Спільно зі Світовим банком ми ухвалили рішення про зменшення портфеля кредиту «Укравтодору» до обсягів, які ми зможемо ефективно використовувати. Крім того, такий крок заощаджує державі понад півмільйона доларів, які мають піти на погашення відсотків тієї суми, яку ми маємо чисто гіпотетично», – сказав голова «Укравтодору».

За його словами, ці кошти ніхто в «Укравтодору» не забрав, «адже не можна забрати те, чого навіть немає в нас на рахунках».

Він також зазначив, що ситуація, коли Україна бере на себе боргові зобов'язання, але не може ефективно використовувати додаткові ресурси, негативно позначається як на фінансовому становищі агентства, так і на економіці країни загалом. Саме це спонукало «Укравтодор» за згодою зі Світовим банком зменшити виділений йому кредит.

Як повідомлялося раніше, Світовий банк ухвалив рішення тимчасово вилучити з кредитного портфеля «Укравтодору» $220 млн.

Раніше в «Укравтодорі» заявляли, що проект Державного бюджету-2017 передбачає порядку 6,6 млрд грн на розвиток іта утримання українських доріг, проте мінімальна потреба на ці цілі становить 40 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: