Марош Шефчович дав Новаку усні гарантії щодо України

Читать на русском
Віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович дав усні гарантії міністру енергетики РФ Олександру Новаку, що Україна не буде застосовувати жодних дій щодо штрафу проти Газпрому в розмірі 6,6 млрд доларів США.

Віце-президент Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович дав усні гарантії міністру енергетики РФ Олександру Новаку про те, що Україна не буде застосовувати жодних дій щодо реалізації штрафних санкцій проти «Газпрому» в розмірі $6,6 млрд за позовом Антимонопольного комітету України.

Про це Олександр Новак заявив у ефірі телеканалу НТВ, передає «Слово і Діло».

«Єврокомісар Марош Шефчович під час тристоронніх переговорів запевнив, що розмовляв із головою уряду України, й той підтвердив, що жодних заходів із реалізації рішення господарського суду Києва щодо газу, що транспортується, Київ не вживатиме», – сказав він.

Справа АМКУ проти «Газпрому»: чи вдасться вибити штраф з РФ? Оцінка експертаСпівголова Фонду енергетичних стратегій розповів, чи вдасться «Нафтогазу» стягнути з «Газпрому» штраф у розмірі 3,4 мільярда доларів згідно з постановою АМКУ.

«Ми бачимо, що ця заява, по суті, є усними гарантіями з боку Єврокомісії. Проте юридично це питання не врегульоване. Його потрібно врегулювати юридично», – підкреслив російський міністр.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва ухвалив рішення про примусове стягнення з ПАТ «Газпром» майже 172 млрд грн 5 грудня.

Тристоронні переговори між Україною, Росією та ЄК завершилися нічим, сторони не змогли досягти домовленостей щодо так званого «зимового газового пакета».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: