Госпсуд Києва покарав «Газпром» на 172 мільярди гривень

Читать на русском
Сума складається з 85,966 млрд грн штрафу за зловживання монопольним становищем і 85,966 млрд грн пені та штрафів.

Господарський суд Києва прийняв рішення про примусове стягнення з ПАТ «Газпром» майже 172 млрд грн сьогодні, 5 грудня.

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України, який виступав у ролі позивача, передає «Слово і Діло».

Сума складається з 85,966 млрд грн штрафу за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему, а також 85,966 млрд грн пені за прострочення сплати штрафу (термін виконання рішення АМКУ сплив ще 4 травня 2016 року).

Нагадаємо, 22 січня Антимонопольний комітет заявив про накладення штрафу на «Газпром» в розмірі майже 86 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему в 2009-2015 роках. Це рекордний штраф в історії Антимонопольного комітету.

«Газпром» вийшов на рівень максимального прокачування газу через Україну – УкртрансгазВАТ «Газпром» сьогодні подало найбільшу заявку на транзит природного газу через газотранспортну систему (ГТС) України за останній рік.

Як повідомлялося раніше, транзит газу через Україну – це головний аргумент, чому Росія досі не розгорнула масштабні військові дії на території України.

За 11 місяців 2016 року обсяг транзиту газу «Газпрому» через Україну до Європи зріс на 13,5 млрд куб. м, що забезпечило 79% приросту російського експорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: