Тристоронні газові переговори закінчилися безрезультатно

Читать на русском
Без додаткової угоди придбання російського газу за контрактом між Газпромом і Нафтогазом неможливо.

Росія, україна та Європейська комісія на тристоронніх переговорах не змогли досягти домовленостей щодо так званого «зимового газового пакету».

Про це сьогодні у Брюсселі після тристоронніх газових переговорів заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло».

У Брюсселі розпочалися газові переговори між Україною, Росією та ЄСУ Брюсселі розпочинаються міністерські переговори між Євросоюзом, Україною та Росією про умови постачання російського газу.

«Сьогодні, на жаль, домовленостей досягти не вдалося. Сподіваємося, що це можна буде зробити в майбутньому, але сьогодні ми не змогли підписати додаткову угоду. Без додаткової угоди придбання російського газу за контрактом між «Газпромом» і «Нафтогазом» неможливо», - сказав він.

За словами глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва, на тристоронніх газових переговорах між Україною, Росією і Європейською комісією Київ сподівається досягти консенсусу щодо зимового пакету, який був би аналогічним зимовим пакетів 2014 і 2015 років.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що РФ на тристоронніх переговорах буде домагатися скасування штрафу на 6,4 мільярда доларів «Газпрому» за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних трубопроводах в Україні.

Нагадаємо, на цьому тижні в Стокгольмському арбітражі завершилися усні слухання у суперечці НАК Нафтогаз України і Газпрому контракту про транзит російського газу в Європу через територію України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: