Росія схиляє Узбекистан до військового союзу після смерті Карімова

Читать на русском
РФ, користуючись періодом транзиту влади після смерті президента Іслама Карімова, чинить тиск на Ташкент з метою відновлення членства в ОДКБ.
Лого ОДКБ

В Узбекистані пройшла зустріч міністра оборони РФ Сергія Шойгу з головою оборонного відомства цієї країни Кабулом Бердиєвим. Таким чином Росія тисне на Ташкент з метою відновлення членства в ОДКБ.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише керівник аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає «Слово і Діло».

«Російська сторона, користуючись періодом транзиту влади після смерті президента Іслама Карімова, чинить тиск на Ташкент з метою відновлення членства в ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку – Ред.)», – пише експерт.

Відзначимо, що в 2012 році Узбекистан призупинив членство в цій організації в зв'язку з бажанням підтримувати зовнішньоторгові зв'язки з Вашингтоном і проводити незалежну політику в регіоні.

«Існує ймовірність, що меседж, озвучений російською стороною, адресований в. о. президента Шавкату Мірзійоєву, який 9 вересня заявив про намір зберегти нейтральний статус та утриматися від відновлення членства в ОДКБ», – вважає Баронін.

Росія і Вірменія створюють об'єднану групу військПрезидент Російської Федерації Володимир Путін схвалив пропозицію уряду підписати угоду між РФ і Вірменією про створення об'єднаного угруповання військ.

Експерт дійшов висновку, що позиція Мірзійоєва матиме вирішальне значення в процесі втручання Кремля у формування нового керівництва Узбекистану.

Як повідомлялося раніше, Російська Федерація у відповідь на зниження впливу в Чорногорії і в рамках формування опорних дестабілізаційних територій в Європі підсилює роботу на сербському напрямку.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що співпраця з європейськими країнами-членами НАТО штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, незважаючи на те, що російсько-терористичні війська продовжують обстріл українських міст.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: