Росія і Вірменія створюють об'єднану групу військ

Читать на русском
Вірменія та Росія в Кавказькому регіоні створюють об'єднане угруповання військ для прикриття держкордону держав спільно із силами й засобами системи колективної безпеки ОДКБ.

Президент Російської Федерації Володимир Путін схвалив пропозицію уряду підписати угоду між РФ і Вірменією про створення об'єднаного угруповання військ.

Відповідне розпорядження оприлюднено на офіційному порталі правової інформації, передає «Слово і Діло».

Причиною створення об'єднаного угруповання військ Росії й Вірменії стало «гарантування безпеки сторін у Кавказькому регіоні колективної безпеки».

Угруповання маю бути в змозі забезпечити «адекватне реагування на збройний напад (агресію), а також на інші виклики та загрози безпеці сторін».

До числа основних завдань угруповання, зокрема, належить прикриття держкордону Вірменії та Росії, спільно із силами й засобами системи колективної безпеки ОДКБ.

У Нагірному Карабасі знищена найбільша вірменська військова базаУ Нагірному Карабасі тривають військові дії із застосуванням реактивних систем залпового вогню «Смерч», азербайджанці рапортують про знищення великої військової бази, що належала вірменам.

Командувач об'єднаним угрупуванням буде призначатися верховним головнокомандувачем Вірменії за погодженням з верховним головнокомандувачем Росії. У мирний час командувач об'єднаного угруповання буде підпорядковуватися начальнику Генштабу Вірменії, а «в період безпосередньої загрози агресії» та у воєнний час або командувачу військами Південного військового округу Російської армії, або начальнику Генштабу.

Як повідомлялося, в квітні в Нагірному Карабасі поновились артилерійські обстріли із застосуванням реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Азербайджан і Вірменія обмінялися взаємними звинуваченнями в поновленні обстрілів.

Нагадаємо, що президент Вірменії Серж Саргсян допускає можливість початку повномасштабної війни в Нагірному Карабасі в разі подальшої ескалації конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: