Зовнішньополітичні провали підштовхують Росію на зближення із Сербією

Читать на русском
Помітно зросла кількість спільних навчань. Звертає на себе увагу завдання відпрацювання злагодженості дій підрозділів, перевірки готовності особового складу ВСРФ, озброєння й військової техніки до дій у нових географічних умовах.
Анатолій Баронін

Російська Федерація у відповідь на зниження впливу в Чорногорії та в рамках формування опорних дестабілізаційних територій в Європі посилює роботу на сербському напрямку.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише керівник аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає «Слово і Діло».

«Наразі ведеться активна робота із залучення політичного керівництва Белграда в економічні проекти ЄАЕС, зокрема, лобіюється укладення договору про ЗВТ. Сербський прем'єр Івіца Дачич уже заявив про плани підписання такої угоди. Цей документ має замінити угоди про вільну торгівлю з деякими членами ЄЕАС, підписані раніше», – вважає експерт.

Це не єдиний вектор зближення двох країн. Паралельно здійснюється прискорення масштабів військової співпраці з Белградом.

«Помітно зросла кількість спільних навчань. Звертає на себе увагу завдання відпрацювання злагодженості дій підрозділів, перевірки готовності особового складу ЗСРФ, озброєння та військової техніки до дій у нових географічних умовах. Відпрацьовується система спільного управління військами, освоюються нові театри військових дій», – пише Баронін.

Мир без терміну придатності: чи вдасться лагідно роззброїти Придністров’я?Україна та Молдова бажають пришвидшити виведення з Придністров’я російських військ, які вже 24 роки перебувають там у статусі миротворців. Чи вдасться змінити ситуацію в регіоні на краще в мирний спосіб?

Таким чином, очікується подальше підвищення активності РФ на Балканах, у зоні «югославського конфлікту».

Як повідомлялося раніше, міністри фінансів країн ЄС домовилися запровадити нові санкції проти московських окупантів Криму в зв'язку з анексією півострова.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що співпраця з європейськими країнами-членами НАТО штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, незважаючи на те, що російсько-терористичні війська продовжують обстріл українських міст.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: