Нардеп пояснив, чому Рада не скасує мораторій на експорт лісу

Читать на русском
Мораторій на експорт лісу зменшив обіг нелегальної деревини та дав стимул інвестиціям в українську економіку.

Мораторій на експорт українського лісу може бути скасований лише в разі ухвалення закону про ринок деревини, який дозволить українському виробнику брати участь в аукціонах на її купівлю. Без цього Рада не скасує мораторій.

Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив секретар комітету Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак, передає «Слово і Діло».

«Якщо в Раді мають точитися розмови про скасування мораторію, то лише на підставі того, що має бути законопроект про ринок деревини, який скаже чітко, що вся деревина, яка вирубується в Україні, виставляється на онлайн-аукціони, в яких у першу чергу може взяти участь український виробник», – заявив Єднак.

Нардеп підкреслив, що мораторій, з одного боку, зменшив обіг нелегальної деревини, а з іншого – дав стимул для інвестицій в українську економіку.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» не допустять скасування мораторію на вивіз лісу-круглякуСказано 14 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, єдиним фактором стримування для інвестицій є те, що уряд уже рік веде переговори з Єврокомісією, не маючи політичної волі, підтримки й узгодженості у Верховній Раді

«Таким чином, інвестори дивляться й розуміють, що все ще немає впевненості, що український ресурс – деревина – залишатиметься в Україні на переробку», – пояснив він.

Як повідомлялося раніше, Україна найближчими тижнями готується скасувати заборону на експорт необробленої деревини, яка перешкоджає отриманню траншу макрофінансової допомоги ЄС.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль виступає проти скасування заборони на експорт необробленої деревини до Євросоюзу й закликає народних депутатів із Закарпаття не голосувати за відповідну ініціативу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: