Україна скасує мораторій на експорт деревини в обмін на 600 мільйонів євро

Читать на русском
Уряд України направив в Європейську комісію свої пропозиції щодо врегулювання питання заборони на експорт лісу-кругляка.

Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини, який перешкоджає отриманню траншу макрофінансової допомоги ЄС.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

«Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це була умова, яку ми висунули. Ми висловлювали побажання, очікування, і, як я розумію, це буде зроблено в наступні кілька тижнів. Це дозволить нам надати останній транш на суму 600 млн євро, який ми обіцяли Україні в рамках фінансової допомоги», – сказав Юнкер.

Україна нарощує виробництво меблівУкраїнська деревообробна галузь нарощує обсяги виробництва внаслідок запровадження мораторію на експорт деревини в лютому цього року.

Уряд України направив в Європейську комісію свої пропозиції щодо врегулювання питання заборони на експорт лісу-кругляка.

Нагадаємо, що для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу Україні необхідно виконати дві умови: скасувати мораторій на експорт лісу і відновити виплати внутрішнім переселенцям.

Раніше, уряд України схвалив нові санітарні правила в лісах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: