В Україні скорочується незаконне вирубування лісу – Держлісагентство

Читать на русском
Держлісагентство передало до правоохоронних органів близько 1400 справ, до відповідальності притягнуті понад 400 працівників лісової галузі, з них 56 – звільнені, щодо 50 – порушені кримінальні справи.

За результатами третього кварталу поточного року вдалося суттєво скоротити темпи зростання незаконного вирубування лісу.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, передає «Слово і Діло».

«Зібрали оперативні відомості про незаконні вирубки. Динаміка оптимістична. Завдяки збільшенню й посиленню рейдів лісової охорони, почали активно проявляти незаконні вирубки. За 9 місяців 2016 року їх обсяг склав трохи більше 20 тис. кубометрів», – написала вона.

Чиновниця додала, що, якщо порівнювати перші півріччя 2015 і 2016 років, можна встановити, що зростання незаконних вирубок становило 36%, тоді як за 9 місяців цих років збільшення відбулося лише на 15%. «Тобто в динаміці є зменшення кількості незаконних вирубок у країні», – додала в. о. голови відомства.

За словами Юшкевич, хороший результат за останні три місяці 2016 року став можливим завдяки спільній боротьбі всіх відомств і громадськості. Вона також зазначила, що Держлісагентство стало відкритішим: «Зараз інформація про лісові ділянки, де відбувається будь-яка вирубка дерев, і лісорубні квитки публікуються на сайтах облуправлінь і лісгоспів».

Володимир АрешонковНародний депутат України
Арешонков обіцяє боротися з проблемою масової незаконної вирубки лісу на ЖитомирщиніСказано 17 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

До правоохоронних органів передано майже 1400 справ, до відповідальності притягнуті понад 400 працівників лісової галузі, з них 56 – звільнені, по 50 особам порушено кримінальні справи. «Попереду ще багато роботи, адже «чорні» лісоруби просто так не здадуться», – зазначила Юшкевич.

Нагадаємо, урядовий комітет рекомендував Кабінету міністрів ухвалити нову редакцію Санітарних правил у лісах України, якими накладається низка обмежень на вирубку лісу, зокрема – повна заборона на суцільні санітарні вирубки лісових насаджень.

Як повідомлялося ранвше, пацівники податкової міліції спільно з прокуратурою та СБУ розкрили незаконну схему з реалізації неврахованих обсягів лісу й ухилення від сплати податків у Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: