Москаль попросить депутатів не голосувати за скасування заборони на експорт лісу до ЄС

Читать на русском
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль виступає проти скасування заборони на експорт необробленої деревини до Євросоюзу й закликає нарпів не голосувати за відповідну ініціативу.
Фото з відкритих джерел

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль виступає проти скасування заборони на експорт необробленої деревини до Євросоюзу й закликає народних депутатів із Закарпаття не голосувати за відповідну ініціативу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон», – написав Москаль.

Голова представництва ЄС назвав умови надання макрофінансової допомоги УкраїніДля отримання чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні потрібно виконати дві умови.

Губернатор зазначив, що Закарпаття є єдиною областю в Україні, лісистість якої займає понад половину території та яка не експортує до ЄС ані паливну, ані ділову деревину.

За його словами, «600 млн євро допомоги (від ЄС – Ред.) через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки».

Нагадаємо, під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що протягом наступних кількох тижнів Україна скасує заборону на експорт лісу-кругляка до Євросоюзу. Зняття заборони дозволить виділити Україні останній обіцяний транш у розмірі 600 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: