АМКУ дозволив Тігіпку купити «Універсал Банк»

Читать на русском
Антимонопольний комітет України дозволив Сергію Тігіпку купити Універсал Банк і страхову компанію Aegon Life Ukraine.

Антимонопольний комітет України дозволив власнику «ТАСкомбанку» Сергію Тігіпку купити «Універсал Банк», який входить до складу міжнародної фінансової групи Eurobank (Греція).

Про це йдеться в рішенні комітету, оприлюдненому на його сайті, передає «Слово і Діло».

«Дозволити фізичній особі – громадянину України Тігіпку Сергію Леонідовичу опосередковане (через компанію Bailican Limited (Нікосія, Кіпр) придбання акцій «Універсал Банку» (Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління», – йдеться в рішенні.

Тігіпко також отримав дозвіл на придбання понад 50% акцій страхової компанії Aegon Life Ukraine (Київ, Україна) через свій офшор T.A.S. Overseas Investments Ltd (м. Нікосія, Кіпр). Aegon Life Ukraine входить до складу міжнародної страхової групи Aegon із центральним офісом у Гаазі (Нідерланди).

В Україні відновилося зростання прямих іноземних інвестицій – ДержстатОбсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ – акціонерний капітал нерезидентів) в Україну на 1 липня склав $44,791 млрд, що на $2,282 млрд більше за показник на початок року.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд залишив без розгляду апеляцію «Укрзалізниці» та підтвердив необхідність повернення «ТАСкомбанку» заборгованості за кредитом у розмірі $5 мільйонів.

Як повідомлялося раніше, TAS Group, що належить Сергію Тігіпку, купує 100% акцій ПрАТ «СК «Ейгон Лайф Україна» однією з провідних страхових компаній світу – групи Aegon.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: