Тігіпко відсудив у «Укрзалізниці» 5 мільйонів доларів

Читать на русском
Столичний апеляційний суд залишив без розгляду апеляцію Укрзалізниці та підтвердивши необхідність повернення ТАСкомбанку заборгованості за кредитом у розмірі $5 мільйонів.

Київський апеляційний господарський суд залишив без розгляду апеляцію «Укрзалізниці» і підтвердив необхідність повернення ТАСкомбанку заборгованості за кредитом у розмірі $5 мільйонів.

Про це повідомляє FinClub, передає «Слово і Діло».

Спочатку ТАСкомбанк вимагав стягнути солідарно з ДП «Донецька залізниця» та ПАТ «Українська залізниця» за кредитним договором 2012 року заборгованість у розмірі $5,269 млн (борг - $5 млн, відсотки - $269 тис.).

Господарський суд Києва 9 червня присудив стягнути борг в $5 млн і відсотки на $389 тис. кредитної лінії, строк якої закінчився 1 жовтня 2015 року.

В апеляційній скарзі «Українська залізниця» заявляла, що не є правонаступником ДП «Донецька залізниця», яка продовжує існувати окремо.

НБУ допоміг українським компаніям реструктуризувати боргиНаціональний банк України розширив можливості для реструктуризації валютного боргу українських компаній для подальшого збільшення їхнього статутного капіталу.

Пізніше стало відомо, що підстави для виникнення у ПАТ «Укрзалізниця» боргових зобов'язань перед ТАСкомбанком відсутні.

Оскільки «правонаступництво в матеріальних правовідносинах для ПАТ «Укрзалізниця» від ДП «Донецька залізниця» не настало.

Але в суді зазначили, що, згідно спеціальній виписці з Єдиного держреєстру юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських формувань № 21915612, 21.10.2015 здійснена держреєстрація ПАТ «Українська залізниця» з внесенням запису даних про юридичних осіб, правонаступником яких є зареєстрована юридична особа, серед яких було ДП «Донецька залізниця».

Раніше, глава «Укрзалізниці» повідомляв, що Україні потрібно багато років, щоб повністю модернізувати «Укрзалізницю», для прискорення процесу щорічно у відомство потрібно інвестувати близько $1 мільярд.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що у найближчих планах уряду - серйозна реформа «Укрзалізниці», портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: