Стало відомо, коли звільнять сина Мустафи Джемілєва

Читать на русском
Російський адвокат Марк Фейгін 21 листопада підтвердив інформацію щодо майбутнього звільнення сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера.
Хайсер Джемілєв

Російський адвокат Марк Фейгін 21 листопада підтвердив інформацію про майбутнє звільнення сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера.

Про це повідомляють «Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

«Хайсер Джемілєв буде звільнений найближчої п'ятниці, оскільки термін його ув'язнення спливає», – повідомив Фейгін.

При цьому адвокат не виключає можливості виникнення перешкод у процесі звільнення сина Джемілєва.

Росіяни визнали українське громадянство сина ДжемілєваМіністерство внутрішніх справ Росії визнало сина народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсера громадянином України.

«Перешкоди можуть виникнути, ніхто від них не застрахований. Щодо місця його перебування після звільнення, то зараз це питання вирішується», – сказав Фейгін.

Нагадаємо, в травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер на подвір'ї власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у вбивстві через необережність, незаконному зберіганні зброї й боєприпасів та засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народний депутат Верховної Ради й лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв номінований на премію Сахарова, яку заснував Європарламент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: