Джемілєва номінували на премію Сахарова

Читать на русском
Мустафа Джемілєв включений до списку номінантів на премію Сахарова за свободу думки 2016 року, повідомляється на сайті Європейського парламенту.

Народний депутат Верховної Ради й лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв номінований на премію Сахарова, яку заснував Європарламент.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європейського парламенту, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Джемілєв є колишнім радянським дисидентом, який протягом більш ніж півстоліття відстоює права національних меншин.

Росія змушує кримських татар залишити півострів – ДжемілєвНародний депутат України та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Російська Федерація має намір очистити Крим від кримських татар.

«Йому було шість місяців, коли він і його родина були депортовані в Середню Азію разом із іншими кримськими татарами, й зміг повернутися лише через 45 років. Тепер, після окупації Криму, правозахиснику знову заборонений в'їзд на півострів», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, премія «За свободу думки» імені Андрія Сахарова заснована в 1988 році Європейським парламентом та присуджується щороку тим, хто захищає права людини та основні свободи.

У різний час премію вручали Нельсону Манделі, організації «Репортери без кордонів», Білоруській асоціації журналістів та іншим.

Раніше Джемілєв повідомляв, що на відбудованій військовій базі в районі урочища Кизилташ у Криму російські окупанти розмістили шість ядерних боєголовок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: