Джемілєв пояснив, навіщо Крим приєднали до Південного федерального округу РФ

Читать на русском
Україні потрібно звернутися до всіх міжнародних організацій і до всіх країн, які запровадили санкції щодо окупованого Криму, щоб їхня дія розповсюджувалася на весь Південний федеральний округ.
Мустафа Джемилев

У Кремлі вирішили, що об'єднавши Кримський федеральний округ із Південним федеральним округом, РФ може уникнути політики санкцій за анексію півострова.

Про це сказав лідер кримських татар та уповноважений президента в справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на відкритті фотовиставки, присвяченій загиблим в окупації та викраденим кримчанам, повідомляє «Слово і Діло».

«Путін вдався до такого кроку, щоб уникнути санкцій проти окупованого півострова, проте тепер ці санкції можуть бути запроваджені проти всього округу, до якого включили незаконно анексований півострів», – сказав він.

За його словами, Україні потрібно звернутися до всіх міжнародних організацій і до всіх країн, які запровадили санкції щодо окупованого Криму, щоб їхня дія розповсюджувалася на весь Південний федеральний округ.

Пасажиропотік до Криму впав майже вдвічі – ДПСУ червні цього року кількість громадян та одиниць автотранспорту, які перетнули адмінкордон із Кримом, скоротилася.

Лідер кримських татар зазначив, що вже встиг обговорити це питання з представниками МЗС України.

Нагадаємо, 28 липня президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким вніс окупований Крим до складу Південного федерального округу Росії.

Як повідомлялося раніше, Албанія, Грузія, Ліхтенштейн, Норвегія, Україна та Чорногорія приєдналися до продовження санкцій ЄС проти Російської Федерації за незаконну анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: