«Південмаш» здав черговий ступінь для проекту Antares

Читать на русском
На Південмаші було вирішено багато складних конструкторських, технологічних і організаційних завдань по адаптації двигуна до нового ракетоносія.

На Державне підприємство «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» прибула група американських фахівців з компанії Orbital Sciences Corporation для проведення аудиту двох виробів основної конструкції першого ступеня (ОКПС) за програмою Antares.

Представники Orbital провели огляд виробів на остаточній стадії перед завантаженням, також ознайомилися з ходом виконання робіт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

У «Південмаші» відзначають, що після того, як американська сторона прийняла рішення про перехід на новий більш потужний двигун РД-180, фахівцями підприємства було вирішено багато складних конструкторських, технологічних і організаційних завдань по адаптації двигуна до нового ракетоносія.

Згідно повідомлення 27 жовтня перша ступінь ракети-носія була завантажена на залізничну платформу. Таким чином, перший етап договірних зобов'язань виконано в термін.

Космічна галузь України збільшила виробництво на 47%За підсумками I півріччя-2016 підприємства космічної галузі України збільшили обсяги виробництва в річному вимірі на 47% – до 1,35 млрд грн.

Також на підприємстві додають, що паралельно в складальному цеху проводилися і тривають роботи з монтажу систем на ОКПС, яка повинна бути зібрана остаточно до кінця листопада. Планується, що найближчим часом відразу дві ракети будуть доставлені в Миколаївський порт для відправки до місця старту.

Як раніше повідомлялося, «Південмаш» готується виробляти до 6 ракет-носіїв «Зеніт-3SL» в рік в рамках програми «Морський старт».

Нагадаємо, що в жовтні ракетоносій Antares OA5 з вантажним кораблем Signups на борту здійснив успішний старт з Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: