Космічна галузь України збільшила виробництво на 47%

Читать на русском
Обсяг реалізованої продукції в I півріччі зріс на 39,6 відсотка. Частка експорту в загальному обсязі продажів склала близько 60 відсотків.
Циклон-4

За підсумками першої половини 2016 року підприємства космічної галузі України збільшили обсяги виробництва в річному вимірі на 47% – до 1,35 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного космічного агентства України (ДКАУ).

Обсяг реалізованої продукції в першому півріччі зріс на 39,6%. Частка експорту в загальному обсязі продажів склала близько 60% – це в 1,5 рази більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

ДКАУ зазначає, що основними експортерами є ДНВП «Об'єднання Комунар», ДП «КБ «Південне», ВАТ «Хартрон» і КП «СПС «Арсенал».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Зростання виробництва показників галузі забезпечили підприємства зв'язку, інжинірингу та наукових розробок: КП СПБ «Арсенал», ДП «Дніпровський проектний інститут», ДП Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування, ДП «КБ «Південне», ДП «Укркосмос».

До сфери управління ДКАУ належать 26 підприємств і організацій космічної галузі, з них – 17 держпідприємств, чотири акціонерних товариства та п'ять бюджетних установ.

Нагадаємо, що за підсумками 2015 року обсяги виробництва в космічній галузі України збільшилися порівняно з 2014 роком на 1,8% – до 2,9 млрд грн, обсяги реалізації – на 5,7% до 3,05 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, РФ ввозить до Криму ракети, які за ураженням покривають усю територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: