Гройсман обіцяє вирішити боргові проблеми «Південмашу»

Читать на русском
У жовтні буде створено національний комітет відродження промисловості, до функцій якого належатиме пошук рішення, необхідного для розвитку національної економіки та створення робочих місць.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє вирішити проблеми ДП «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» (ПМЗ, Дніпро), пов'язані з боргами.

Про це він повідомив під час засідання парламенту в четвер у Києві, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що це питання має бути розглянуте негайно для того, щоб ми знайшли системне рішення, як відновити роботу підприємства, щоб воно не генерувало борги – це найголовніше сьогодні завдання», – заявив прем'єр.

Глава уряду також повідомив, що в жовтні буде створений національний комітет відродження промисловості, до функцій якого належатиме пошук рішення на рівні держави, необхідного для розвитку національної економіки та створення робочих місць. Комітет буде формуватися з числа народних депутатів, виробничників і вчених.

Курячий пообіцяв домагатись розвитку «Південмашу»Сказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначимо, що ПМЗ уже давно страждає від хронічного дефіциту обігових коштів не лише на розвиток, а й на виплату заробітних плат. Підприємство стрімко втрачає кадровий потенціал. У зв'язку з цим багато політиків висловлювалося на цю тему. Так, 20 квітня 2015 року народний депутат України Олександр Вілкул заявив, що вимагатиме від Верховної Ради України створення тимчасової слідчої комісії з питання «простою» та заборгованості із заробітної плати на державному підприємстві «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова», проте обіцянку не виконав.

9 квітня 2015 року голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко пообіцяв надати реальну допомогу «Південмашу» в отриманні оборотних коштів для виробництва вітчизняних тракторів, які будуть конкурентоспроможними на ринку сільськогосподарської техніки, але також не виконав обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: