Суд задовольнив позов Boeing до українського КБ «Південне»

Читать на русском
У зв'язку з банкрутством Sea Lunch Boeing оплатив банківську гарантію на 448 млн доларів, хоча на частку американської корпорації припадало 179 млн доларів.
Стартова платформа Sea Launch

Суд Центрального округу Каліфорнії задовольнив позов Boeing до українського КБ «Південне» та російської РКК «Енергія» щодо відшкодування витрат на спільне підприємство Sea Launch («Морський старт») у розмірі $356 млн.

Витрат Boeing зазнав при виплаті дебіторської заборгованості в ході процедури банкрутства СП Sea Launch у 2009 році, йдеться в річному звіті американського авіаконцерну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми ініціювали процедуру стягнення заборгованості та продовжуємо вважати, що наші партнери мають необхідні кошти, щоб погасити заборгованість. Ми будемо відстоювати свої права, використовуючи всі засоби судового захисту. Якщо нам не вдасться отримати кошти, ми подамо додаткові позови», – йдеться в матеріалах Boeing.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко обіцяє робити все від нього залежне, щоб «Південмаш» продовжував працюватиСказано 23 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

У річному звіті 2011 року Boeing повідомляв, що дебіторська заборгованість корпорації в рамках СП становить $356 млн. $147 млн із них ​​– це банківська гарантія, оплачена Boeing, і $209 млн – партнерські кредити. Відзначається, що частка боргу РКК «Енергія» – $223 млн, українські співзасновники заборгували $44 млн.

У зв'язку з банкрутством Sea Lunch Boeing оплатив банківську гарантію на $448 млн. На частку американської корпорації як власника 40% СП припадало $179 млн. Aker свої $122 млн повернув Boeing у 2009-2010 рр.

Компанія Sea Launch була створена в 1995 році для запуску супутників. Boeing Commercial Satellite Company володіла в ній 40%, РКК «Енергія» – 25%, норвезька Aker ASA – 20%, ВО «Південмаш» і КБ «Південне» – 15%.

Як повідомлялося раніше, компанія Boeing планує закуповувати ракетні двигуни та носії виробництва українського конструкторського бюро «Південне» та заводу «Південмаш».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: