МОЗ планує впровадити єдину державну базу даних медоглядів водіїв

Читать на русском
В Україні планують створити єдину державну базу даних медичних оглядів певних категорій осіб.
Фото з відкритих джерел

В Україні планують створити єдину державну базу даних медичних оглядів певних категорій осіб.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ, інформує «Слово і Діло».

Наявність такої бази дозволить оперативно перевірити легальність довідки. Запрацювати вона має в 2017 році. Наповнення цієї бази відбуватиметься в співпраці з МВС.

«Укравтодор» хоче запровадити плату для вантажівок за користування дорогамиВ. о. голови Укравтодору Славомір Новак заявив, що вантажоперевізники мають оплачувати користування автошляхами України для підтримки їх у належному стані.

Крім інформації про водіїв, база міститиме відомості про комісії та лікарів, які мають право надавати такі довідки. За словами учасників заходу, важливо щоб такі бази не лише існували, але й були повними та доступними.

Ще одним принципово важливим питанням медичного забезпечення транспортного процесу є вдосконалення системи підготовки кандидатів у водії, водіїв та інших учасників дорожнього руху. Кожен, хто сідає за кермо, повинен мати навички з надання домедичної й медичної допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Адже саме водії першими стикаються з травмою на дорозі й можуть надати допомогу, коли фахівці ще не приїхали.

У МОЗ уже працюють над змінами до програми навчання водіїв.

Нагадаємо, в листопаді Кабмін запровадив нові дорожні знаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: