«Укравтодор» хоче запровадити плату для вантажівок за користування дорогами

Читать на русском
В. о. голови Укравтодору Славомір Новак заявив, що вантажоперевізники мають оплачувати користування автошляхами України для підтримки їх у належному стані.
Славомір НовакФото: www.fakt.pl

В. о. голови «Укравтодору» Славомір Новак заявив, що вантажоперевізники мають оплачувати користування автошляхами України для підтримки їх у належному стані.

Про це він розповів у ефірі телеканалу «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

Новак вважає, що необхідно домовлятися з підприємствами, що здійснюють вантажоперевезення.

«Якщо вони хочуть заробляти гроші на дорогах, то нехай інвестують у ці дороги. Не лише купуючи паливо, тому що це нормально, а оплачуючи користування цією дорогою», – зазначив він.

В якості прикладу голова «Укравтодору» навів європейський досвід.

Українські дороги увійшли до п'ятірки найгірших у світіУкраїна посіла 134-е місце зі 138 можливих у рейтингу якості автомобільних доріг, який складає міжнародна організація Всесвітній економічний форум.

«В Європі є святе правило «хто використовує – той оплачує». І той, хто завдає найбільших збитків, і платить. А хто більше розбиває дорогу? Великі важкі автомобілі, які заробляють гроші на перевезенні вантажу», – наголосив Новак.

Другим важливим аспектом боротьби за збереження доріг він назвав ваговий контроль.

«Не може бути так, щоб вантажівка була перевантажена втричі, тому що не існує технології створення доріг, які б витримували вантажівку вагою 120-150 тонн. Тому що це буде знову цілеспрямоване витрачання грошей громадян», – розповів очільник «Укравтодору».

Нагадаємо, Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: