Голова «Укравтодору» порівняв українські дороги з польськими, але 20 років тому

Читать на русском
Новопризначений голова Укравтодору Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.
Славомір Новак

Новопризначений голова «Укравтодору» Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.

Про це він розповів у ефірі телеканалу «Еспресо.TV», повідомляє «Слово і Діло».

«Я порівняв би сьогоднішню ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі двадцять років тому, коли не було грошей на утримання, не було грошей на ремонт доріг, і Польща переживала схожу кризу. Втім, я вірю в те, й це дуже важливо, що без відповідного фінансування ремонту, а потім утримання доріг, можна забути про економічний розвиток держави», – зазначив Новак.

Українські дороги увійшли до п'ятірки найгірших у світіУкраїна посіла 134-е місце зі 138 можливих у рейтингу якості автомобільних доріг, який складає міжнародна організація Всесвітній економічний форум.

За його словами, в Україні дуже мало грошей призначається на ремонт та утримання доріг.

«Це взагалі мізерна сума. Я порівняв би річний бюджет «Укравтодору» з двома-трьома місяцями річного бюджету призначеного на польські дороги. Звісно, ситуація не така, тому що в Польщі був неймовірний шанс скористатися підтримкою ЄС. Україна, на жаль, не є членом Євросоюзу», – зазначив Новак.

Нагадаємо, 19 жовтня колишній міністр транспорту й водного господарства Польщі Славомір Новак став в. о. голови «Укравтодору».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: