В Україні з’являться нові дорожні знаки

Читать на русском
Кабінет Міністрів запровадив дорожні знаки Початок прикордонної смуги, Кінець прикордонної смуги, Початок контрольованого прикордонного району та Кінець контрольованого прикордонного району.
Фото з відкритих джерел

Кабінет Міністрів запровадив дорожні знаки «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району» та «Кінець контрольованого прикордонного району».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію Урядового порталу (постанова уряду №790 від 9 листопада).

За інформацією, в Правилах дорожнього руху встановлено обов’язок водія при зупинці уповноваженою особою Державної прикордонної служби транспортного засобу в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району пред’явити для перевірки відповідні документи, а також надати можливість оглянути транспортний засіб та перевірити номери його агрегатів.

«Укравтодор» хоче запровадити плату для вантажівок за користування дорогамиВ. о. голови Укравтодору Славомір Новак заявив, що вантажоперевізники мають оплачувати користування автошляхами України для підтримки їх у належному стані.

«Дані зміни дозволять обмежити в прикордонній смузі рух транспортних засобів дорогами, які безпосередньо прилягають до державного кордону, відсутні в реєстрі автомобільних доріг та використовуються не за призначенням», – зазначає прес-служба уряду.

Крім того, зазначені зміни забезпечать своєчасне інформування водіїв про в’їзд у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, де діють особливі умови дорожнього руху та режимних обмежень.

Нагадаємо, новопризначений голова «Укравтодору» Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах із ситуацією в Польщі 20 років тому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: